Çka këshillonte për pushtetin Alija Izetbegoviç?

0

Ish-presidenti i Bosnë dhe Hercegovinës, Alija Izetbegoviç, i cili ishte edhe mendimtar, kishte shqyrtuar edhe pushtetin. Ja çfarë këshillonte ai.  “Nëse vini në pushtet ose iu ofrojnë ndonjë post, keni kujdes nga sjelljet tuaja. Mos u bëni mendjemëdhenj, mos t’iu hyjë vetja në qejf. Mos merrni gjërat të cilat nuk iu përkasin juve, ndihmoni të dobëtit dhe përmbahuni rregullave të moralit. Mos harroni që çdo pushteti i vjen fundi . Çdo post ose pushtet është përkohësisht i yti, pra është kalimtar dhe herët a vonë të gjithë kanë për të dhënë llogari fillimisht para popullit të tyre e pastaj para Zotit të Gjithësisë”.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here