Bozhinovska kërkoi që namazi të falet në gjuhën maqedonase

0

Valentina Bozhinovska, drejtoresh e Komisionit për marrëdhënie fetare, apeloi që të ruhet trashëgimia kulturore dhe linguistike e muslimanëve maqedonas pasi që në dialektet e rrethinës së Rekës, tha ajo, është ruajtur gjuha tradicionale maqedonase, që është biseduar edhe para islamizimit.

Apeloi që ato që munden që në tërë Maqedoninë ritet në xhami t`i kryejnë në gjuhën maqedonase, ashtu si po realizohen në pjesën e Rekës.
Kërkoi edhe revidimin e procesit arsimor, gjegjësisht të rasteve të sjelljes së dhunshme të gjuhës shqipe ose turke, në vend të gjuhës maqedonase në disa shkolla në Maqedoninë perëndimore ku maqedonasit mysliman mësojnë.

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here