Binjaket shqiptare nga rrethina e Fierit doktore shkencash në SHBA

0

Nuk është e çuditshme të dëgjosh për shqiptarët të korrin sukses nëpër botë, kudo ku jetojnë.

Por, historia e dy motrave binjake nga Patosi i Fierit, të cilat janë tashmë doktore shkencash në Boston të SHBA-së, është e veçantë për vetë faktin se është e njëjta histori, por në versionin ‘në katror’.

Detina dhe Argita Zalli janë dy motra binjake nga Patosi i Fierit, të cilat janë larguar nga Shqipëria në vitin 1997 dhe sot mbajnë titullin doktore shkencash, njëra në Universitetin Harvard të Bostonit, tjetra në Kolegjin Universitar të Londrës, ku japin leksione dhe merren me kërkime shkencore.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here