Belgu i rrezikshëm i ISIS-it

0

Është publikuar një tjetër imazh nga një xhihadist belg, që drejton policinë fetare të Shtetit Islamik. Ai është përgjegjës për shumë prerje kokash, kryqëzime dhe prerjë gjymtyrësh.

Hicham Chaib, 31 vjeç, është cilësuar si polici më i frikshëm në botë. Emri i tij i luftë është Abu Haniefa.

Ai u bashkua me ISIS në mars të vitit të shkuar. Shumë shpejt ai u bë një figurë e njohur në Siri dhe ngjiti “shkallët e karrierës”. Tani drejton policinë fetare. Në rrjetet sociale ka me dhjetëra video të tij.

Thuhet se është një propagandues i shkëlqyer. Sipas ekspertëve, ai është një nga arsyet kryesore pse janë kaq shumë belgë, në krahasim me vendet e tjera perëndimore, që luftojnë për Shtetin Islamik.

Chaib jeton në Raka, një kryeqendër e ISIS.

Encouraging children: Since joining ISIS in March 2013, Chaib has worked hard to raise his profile, appearing in a dozens of sickening propaganda video releases and photographs,

With Chaib being arguably the most prominent Belgian figure in ISIS during its rapid expansion early last year, he is seen as a key reason why Belgium has more nationals in ISIS than any other Western country

Laughing jihadi: Having become one of the first Westerners to join ISIS, Chaib positioned himself as a senior propagandist - using his Facebook page to encourage new recruits from Belgium

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here