Anijet greke ndotin ujërat shqiptare për të larguar pushuesit

0

Për të tretën herë brenda këtij sezaoni turistik anijet greke ndotin ujërat shqiptare duke hedhur vaj dhe naftë. Anijet e helenike, por edhe ato italiane për të mos i dorëzuar në portet e veta e kanë më të lehtë t’i shkarkojnë në detin shqiptar.

Dje, aipas gazetës “Panorama”, ujërat e Dhërmiut dhe të Himarës u veshën me një shtres vaj dhe nafte duke mos lejuar pushuesit të futen në det nga frika e ndotjes.

Prej kohësh pronarët e bizneseve në këto zona mendojnë se është e qellimshme: “Derdhja e vajrave dhe naftës në det bëhet qellimisht në kohë sezoni turistik për të ndotur detin tonë dhe për të larguar pushuesit”.

Fenomeni është tepër shqetësues dhe ata kërkohet marrjen e masave nga autoritetet.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here