Aleanca e terrorit, Boko Haram shpall bashkimin me ISIS

0

Grupi ekstremist nigerian, Boko Haram ka shpallur bashkimin me Shtetin Islamik, që shtrihet në Irak dhe Siri. Lajmi u shpall nga Boko Haram në një llogari të grupit në Twitter ku mund të dëgjohej një mesazh audio i liderit të grupit. Boko Haram, një nga grupet më ekstreme sot në botë, kontrollon brenda Nigerisë një territor sa madhësia e Belgjikës. Më parë, besnikërinë ndaj Shtetit Islamik e kanë shpallur edhe një grup xhihadist në gadishullin Sinai në Egjipt dhe një grup në Libi.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here