Al Kaida i shpall luftë ISIS-it, pikërisht në përvjetorin e sulmeve të 11 shtatorit

0
Ayman al-Zawahiri, i cili zëvendësoi Osama bin Ladenin si shefin e xhihadistëve katër vjet më parë, ka sulmuar numrin e tij të kundërt në një mesazh audio, pikërisht në përvjetorin e sulmeve terroriste që u bënë me 11 shtator të vitit 2001 në SHBA.
Grupi terrorist Al Kaida ka “shpallur luftë” për ish -miqtë e tyre xhihadistët e Shtetit Islamik për një fjalim të zemëruar nga lideri i saj.

Al-Zawahiri ka akuzuar shefin e ISIS-it Ebu Bekr el-Baghdadi për  ‘rebelim’ pasi ai vitin e kaluar ka deklaruar se është udhëheqës i të gjithë myslimanëve – Kalifit të katërt, shkruan TheMirror.

Në një mesazh, të lëshuar në internet të mërkurën, egjiptiani al-Zawahiri tha: “Ne kemi duruar shumë dëme nga Ebu Bekr el-Bagdadi dhe vëllezërit e tij, dhe ne preferojmë që t’i përgjigjemi me sa më pak të jetë e mundur, për shkak të shqetësimit që të  shuajmë zjarrin e rebelimit”, tha ai.

“Por Ebu Bekr el-Bagdadi dhe vëllezërit e tij nuk na kanë lënë një zgjidhje, sepse ata kanë kërkuar që të gjitha muxhahidinët  të kundërshtojnë zotimet e tyre të konfirmuara për besnikëri, dhe të zotohen për besnikëri ndaj tyre që pretendojnë të jenë kalifati”, tha ai.

Al-Baghdadi kishte bërë thirrje myslimanëve në botë që t’i “binden” atij si kreu i kalifatit në një fjalim të rrallë publik në Mosul, Irak,  vitin e kaluar, transmeton lajmi.net.

Abu-Bakr-al-Baghdad

 

Ai tha: “Unë jam udhëheqësi i cili kryeson mbi ju, edhe pse unë nuk jam më i miri prej jush, kështu që nëse ju shihni se unë kam të drejtë, më ndihmoni, nëse ju shihni se unë jam gabim, më këshilloni dhe më orientoni  mua në rrugën e duhur, si dhe më dëgjoni mua për sa kohë që unë i bindem Perëndisë në ju.”

ISIS ishte më parë dega e “Al Kaidës” në Irak, por u nda nga grupi i madh dy vjet më parë, transmeton lajmi.net.

Në Afganistan dhe Pakistan, ISIS “, ka luftuar gjatë gjithë kohës me talebanët dhe “Al Kaidën”, tha një zyrtar.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here