Ah Debëllde! Tani radha e Kumanovës

0

AFRIM CAKA

Ora ra. Kumanova e përgjakur. Errësim i detyruar, kështu thonë përulësit për pushtet e lekë!

Kamionët ushtarakë ecnin gjithnjë drejtë Kumanavës. Rrugët, dritaret e shtëpive ishin me plotë me lajme rrnqethëse. Ç’bënë ajo Shqipëria! Ç’bënë ajo Kosova! Si mund të rrijnë duarkryq!

Urdhëroj errësim të detyruar nga Jankullovska: “Një e çmedur në pragun e luftës përpiqet të bëjë një shpikje për ta mbrojtur qytetin në bashkpunim me shqipatrët servile!”. Të njëjtën gjë e bëri me me arrestimin e shqiptarëve emrin e koduar “MONSTRA”.
Në therrtore shqiptarët?
Po kështu, qyteti i Kumanovës do të mbytet në gjak.
Kush do ti therr këta shqiptarë: “Ali Ahmeti dhe Jankolluvska!”
Të rinjë, pleq e plaka?

* * *

E dinë Ali Ahmeti dhe Menduh Thaqi se shqiptarët përbëjnë më tepër se gjysmën e popullsisë së Maqedonisë. Besoj se po!? Shpresoj që kjo te shqiptarët të mos shëndrrohet në një prirje të përgjithshme… Ky do të ishte fundi i Kumanovës në Ilirid. Unë mendoj kështu, të tjerët ta gjykojnë mendimin tim. Një gjë është të fitosh lirinë duke u arratisur, e tjetër është të ta bëjë dhurat armiku yt!

Pas luftës, për herë të dytë në jetën e këtij qyteti i stërlashtë, qëllohet me mijëra herë me breshëri automatiku e mortaja të rënda. Gjatë gjithë javës Kumanova u mitralua çdo ditë. Qyteti nuk do t’a falë sfiduesin e tij. Marravëshje në mes Nikolla Gruevskit dhe Ali Ahmetit. Nga breshëritë u vranë disa shqiptarë. Pas gjëmimit të breshërive të mitralozvëve të rëndë hoxhallarët që bëjnë duva për turqin, Nikolla Gruevskin dhe bota u dukën sikur ishin të shurdhur!? Kumanova vështronte qiellin e hapur, që dukej se këta hoxhallar sikur donin të shfajësoheshin, vetën nga paanshmëria e tyre. Ca ministra dhe deputet shqipfolës ecin përkrah kryekriminelit Gruevski dhe kriminelës Jankullovska, mundoheshin t’ia merrnin edhe dorën. Turp e për faqe të zezë!

Është një paralajmërim për tjetër gjë.

Ç’lajmërim?

Mund të ketë edhe bombardime!

Që të gjithë shqiptarët të shpërngulën nga shtëpitë e tyre… Dëbohen shqiptarët drejtë Kosovës, Shqipëris dhe Serbis… Kush e di sa do të vazhdoj ky ankth.

Themelet, gurët rënkojnë nga plagët dhe dhëmbjet e zhvendosjes… Goditja ishte e befasishme dhe mizore ndaj popullates së pa mbrojtur shqiptare… Qyteti i Kumanoves shtrihej krejtësisht i pambrojtur nën qiellin pranveror, cili dukej të gjithëve më i mbuluar si zakonisht nga mercenarët çetnik serb. Diçka të huaj dhe të pabesë kishte tani në masat e rënda me makinave të blinduara ushtarake të dhuruara nga “vëllai ynë turk!”. Hapni sytë o shqiptarë, pse jo edhe ata hoxhallarë e imam gjak prishur që luten për shpirtin e kryeministrit Nikolla Gruevskit ortodoksë sllav…!!!

Kështu qytetin e lanë pa sirena alarmi. Sikur të mos mjaftonin të gjitha këto, mu në këtë kohë ndodhin ngjarje, që tronditi të gjithë shqiptarët, ç’kishte mbetur pa u tronditur edhe vetë ministrat e deputë shqiptarë…! Sa çudi! Zot shpëtona nga këta servila e zagar!

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here