A mund të jetohet pa seks?

0

‘Dëshirat mund të shtypen nga fuqia e mendjes’

Profesori i Universitetit të Oksfordit John Wasser thotë se testosteronet e meshkujve ua zgjojnë dëshirën për seks. Për shkak të sasisë së ulët të estrogjenit dhemungesës së testosterneve tek gratë dëshira është më e ulët. Profesori Wasser shmangjen nga seksi e quan anormale. Sipas tij 80-90 përqindëshi i meshkujve (duke i përfshirë edhe priftërinjtë) mastubojnë. Meshkujt që shprazen më shpesh e reduktojnë rrezikun e kancerit të prostatës. Shumica nuk mund të paramendojnë një jetë të tërë pa seks. Për të krijuar famije, Jimmy O’Brien e ka lënë priftllëkun, dhe ai thotë se për disa është sikur luftë jeta pa seks, sepse lufton kundër dëshirave të tij, por për disa nuk është dhe aq e vështirë. Budist Vishvap, thotë se mund të shtypet dëshira fizike me fuqinë e mendjes, të tilla si meditimi. Dikush mund ta përballojë më lehtë e dikush më vështirë, por do të ishte gabim të thuhej se nuk është e mundshme kjo.

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here