“5 milion dollarë për të rinjtë që duan të hapin një biznes”

0

Bashkia e Tiranës, në bashkëpunim me partnerët norvegjezë, prezantoi sot në kryeqytet “Crimson Funding”, i cili siguron një fond prej rreth 5 milionë dollarësh në formë kredie të favorshme për zhvillimin e bizneseve të mesme dhe të vogla, ku bashkia financon 25 për qind të tij me qëllim punësimin e rreth 800 personave.

Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, e konsideroi atë si një mundësi të shkëlqyer për të gjithë ata që deri më sot, për shkak të burokracive, e kanë pasur të pamundur zhvillimin e ideve të tyre për të bërë biznes.

Në fjalën e tij Veliaj tha: “Kjo është një mënyrë alternative financimi, me fleksibilitet në heqjen e barrierave burokratike, për të asistuar një të ri apo të re me talent, që ka një ide dhe që do ta fillojë ta lidhë jetën dhe suksesin e vet ekonomik me qytetin tonë të Tiranës”.

Gjithashtu, kryebashkiaku Veliaj sqaroi se bashkia që ai drejton do të kontribuojë fillimisht në këtë fond me një shumë prej afro 1 milionë dollarësh, me synimin që në fund të mandatit, vetëm falë projekteve që do mbështeten nga ky fond, të krijohen më shumë se 800 vende të reja pune.

Veliaj shtoi: “Nëse qëllimi ynë është që të punësojmë 800 vetë, atëherë kjo do të ishte absolutisht një histori suksesi”. Ai shpjegoi se fondi i krijuar falë këtij bashkëpunimi është një mundësi alternative për t’i ardhur në ndihmë kujtdo që kërkon të zhvillojë një biznes në territorin e Tiranës.

“Qëllimi ynë janë djemtë dhe vajzat e këtij qyteti, që kanë një ide të shkëlqyer, të cilët deri më sot kanë pyetur veten: Si nuk gjeta një institucion pa burokraci, të më japë një dorë sot për çeljen e biznesin tim”, vijoi kryetari i baskisë së Tiranës.

Kryebashkiaku shtoi se nisma të tilla kanë potencialin të ndikojnë dhe ndryshojnë jetët e njerëzve që përfshihen dhe përfitojnë nga këto projekte. Kjo, sipas tij, sepse mbështetja e biznesit të vogël dhe të mesëm do të thotë mbështetje e 99% të gjithë biznesit që zhvillohet në Tiranë.

Më pas Veliaj theksoi: “A është ky një shpenzim inteligjent për Bashkinë e Tiranës, që 1 milion dollarë t’i heqë mënjanë për një projekt të tillë? Përgjigja është po! Për ne ky nuk është një shpenzim, por një investim, jo vetëm sepse kreditë jepen me normë interesi, por sepse e shohim edhe si një investim në jetën ekonomike të qytetit tonë”.

Në fund Veliaj bëri të ditur se edhe qeveria qendrore ka shprehur interes që të kontribuojë me një shumë të caktuar në këtë fond të veçantë, si një zgjidhje e duhur për t’i dhënë më shumë besim të rinjve dhe të rejave të zhvillojnë idetë dhe talentet e tyre./Shekulli/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here