Burgu i çmendurisë,torturës dhe horrorit (foto)

0

Burgu Tadmur, në Siri është cilësuar si burgu më i keq në botë, ku funksionarë politikë ishin dënuar dhe torturuar, raporton BBC. Sinonimi i këtij burgu është vdekja, horrori, tortura dhe çmenduria.

Ky është një institucion i cili ishte ndërtuar nga francezët në vitin 1930, në zemër të shkretëtirës, rreth 200km në verilindje të Damaskut. Reputacionin që e ka sot, e ka fituar gjatë 30 vjet sundim të Assad-it, 1971 -2000.

Dënimi arbitrar dhe torturimi brutal, ka filluar në vitit e 70-ta, pasi në Siri kishte filluar një lëvizje opozitare të shfaqej në skenën politike.

Shumë janë ekzekutuar dhe kanë vdekur nën torturë. Fatlumët kanë kaluar nga tri vite në burg, kurse disa edhe 20 vjet. /albeu.com/

111(53)

222(51)

444(31)

 

 

 

 

 

 

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here