14 vjet nga sulmet terroriste në SHBA

0

Dy aeroplanë udhëtarësh të rrëmbyer u rrëzuan nga terroristët në kullat binjake të Qendrës Botërore të Tregtisë në Nju Jork, duke shkaktuar shembjen e dy kullave. Pak më vonë, një tjetër avion u rrëzua në Pentagon, dhe i katërti në një fushë pranë qytetit Shanksville në Pensilvani. Kjo ndodhi më 11 shtator të vitit 2001. Sulmet shkaktuan vdekjen e menjëherëshme të 2977 personave, prej të cilëve 372 ishin shtetas të huaj. Të gjithë të vdekurit në sulmet ishin civilë me përjashtim për 55 ushtarakëve të vrarë në Pentagon.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here