Rituali i frikshëm që detyron 5-vjeçarët të pinë duhan

0

 

Fëmijët të moshës pesë vjeç janë inkurajuar që të pijnë cigare nga prindërit e tyre për një festë të krishterë.

Fshati i Vale de Salgueiro në Portugali shkakton zhvillon këtë ritual çdo vit dhe i bën fëmijët të pinë cigare për një traditë që sfidon arsyen.

Vendasit thonë se praktika është shekullore, por askush nuk është i sigurt se çfarë simbolizon apo pse prindërit i bëjnë fëmijët e tyre të marrin pjesë.

Ajo është pjesë e festimeve të Epifanisë të qytetit, që sinjalizon fundin zyrtar të Krishtlindjes.

Mosha ligjore për të blerë duhan në Portugali është 18 vjeç, por asnjë ligj nuk i ndalon prindërit që të japin cigare fëmijëve të tyre

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here