Petrit Grezda, t’i japësh formë Nënës Terezë si pikturë

0

Humanistja shqiptare Gonxhe Bojaxhiu, e njohur si Nëna Terezë, ka frymëzuar edhe shumë artistë në krijimtarinë e tyre.

Një nga ta është edhe piktori nga Gjakova, Petrit Grezda. Grezda (1957) gjithë jetën insipirim kishte portretet rreth kulturës shqiptare, gjegjësisht ishte i pasionuar pas portreteve të Nënës Terezë. Ai ka bërë më shumë se dhjetë portrete të Nënës Terezë, të cilat i ka dhurar për arsye të adhurimit ndaj shembullit të saj inspirues. Me rastin e 107 vjetorit të lindjes, 20 vjetorit të vdekjes dhe 1 vjetorit të shenjtërimit të Shën Nënë Terezës, janë hapur “Ditët e Nënë Terezës”.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here