Me 14 mars 2001 nisi lufta, me 14 mars 2018 u bë shqipja gjuhë zyrtare

0

Lideri i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti sot votoi ligjin e gjuhëve ku edhe zyrtarisht gjuha shqipe u bë zyrtare. Strategjia e liderit të BDI-së, Ahmeti është bërë që gjuha shqipe të mbajë datën e krismave të para të UÇK-së në Maqedoni, njofton TetovaSot.

Në 14 mars 2001 ushtarët e UÇK-së e nisën luftën për të drejtat e shqiptarëve, sot, 14 mars po ata ushtarë bejnë “luftën” për Ligjin e Gjuhës me të cilin do të përmbyllet pjesa normative e Marrëveshjes Kornizë të Ohrit!.

Ndryshe me 64 vota pro dhe asnje kunder u votua ligji për gjuhët në kuvend.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here