Mazrreku: Koalicionet nuk do të ndikojnë tek elektorati më 19 nëntor

0

Avni Mazrreku, analist i rrethanave politike dhe profesor i së Drejtës Evropiane, ka komentuar zhvillimet politike në vend, procesin e garës së balotazhit, punën e qeverisë së udhëhequr nga Haradinaj dhe procesin integrues të vendit.

Në këtë intervistë dhënë për gazetën “Epoka e re”, Mazrreku ka thënë se shumica e koalicioneve që janë arritur nuk do të ndikojnë tek elektorati i tyre më 19 nëntor.

Ai ka pohuar se përvojat në demokracinë e re të Kosovës kanë treguar se koalicionet nuk kanë arritur ta orientojnë elektoratin e tyre në funksion të një kandidati apo partie të caktuar.

Mazrreku ka theksuar se Haradinaj si kryeministër i ka sjellë dinamizëm të ri qeverisjes së vendit. Kurse sa i përket procesit integrues, ai ka thënë se Kosova duhet të bëjë një strategji përmes së cilës do t’i qaset njohjes së pesë vendeve të BE-së që ende nuk e kanë njohur shtetin tonë.

“E gjithë fushata elektorale për zgjedhjet lokale është karakterizuar nga një atmosferë e qetë, prandaj pres që edhe këto pesë ditë të zhvillohen në këtë frymë. Natyrisht se kjo fushatë nuk do të jetë aq intensive sa ka qenë fushata për zgjedhjet e 22 tetorit, për faktin se tani konkurrojnë vetëm kandidatët për kryetar të komunave e jo edhe kandidatët për asamble komunale. Tani gara është shumë e ngushtë, pra zhvillohet në mes të dy partive, përkatësisht në mes të kandidatëve të cilët kanë marrë më së shumti vota në raundin e parë të zgjedhjeve. Prandaj fushata për balotazh do të jetë më e thjeshtë dhe më pak intensive, kurse premtimet gjithmonë janë më të mëdha sesa kapacitetet që kanë komunat dhe kandidatët për kryetar për t’i realizuar ato premtime”, tha Mazrreku.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here