Liqenet mbushen me peshq nga aeroplani (VIDEO)

0

Troftat e reja në liqene vijnë në një mënyrë tronditëse, por ekspertët thonë se kjo është më pak stresuese për peshqit.

Shteti amerikan i Utah-s është shtëpia e pesë parqeve kombëtare dhe një natyre spektakolare e quajtur një nga “shkretëtira e fundit amerikane”.

Peshkimi është një nga argëtimet themelore të vendasve dhe turistëve. Ajo që është e pazakontë është mënyra në të cilën pylltarët dhe kujdestarët e pasurojnë dhe rinovojnë fondin e peshqve të liqeneve dhe lumenjve në vend.

Këto trofta të reja, me madhësi mes 2.5 dhe tetë centimetra, hedhen në liqene nga një aeroplan. Ata pretendojnë se procedura, megjithëse e pazakontë, nuk është stresuese për peshqit dhe se 95 për qind e tyre mbijetojnë në rënie.

Peshqit nuk shumohen mjaftueshëm sa të përmbushin nevojat dhe dëshirat e të gjithë atyre që vijnë në peshkim.

Duke përdorur këtë metodë, më shumë se 200 liqene në rajon janë të vështira për t’u arritur nga toka – restaurimi i fondit zakonisht bëhet me ndihmën e aeroplanëve që hedhin ujë dhe peshq së bashku përmes sistemit të kanalit.

Ka gjithmonë punë, pasi ka rreth dhjetë lloje të troftës që lirohen në kohë të ndryshme të vitit. Biologët në fermat janë përgjegjëse për t’u kujdesur për të rinjtë dhe “kalimi” është i organizuar me pylltarët.

Procesi që për secilin lloj dikur ka zgjatur për muaj me rezultate të ndryshme, tani kërkon dhjetë ditë punë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here