“Sunrise rrëzon një parti aurora mbi hemisferën jugore”, tha astronauti Ricky Arnold i imazhit që shënoi nga Stacioni Hapësinor Ndërkombëtar.

Aurorat janë një nga shumë fenomenet tokësore që ekuipazhi i stacionit hapësinor vëzhgon nga lart mbi planetin. Dritat vallëzuese të aurorave ofrojnë pamje spektakolare, por edhe kapin imagjinatën e shkencëtarëve që studiojnë energjinë hyrëse dhe grimcat nga dielli. Aurorat janë një efekt i grimcave të tilla energjike, të cilat mund të përshpejtohen nga dielli, si në një rrymë të qëndrueshme të quajtur era e diellit ose nga shpërthimet gjigante të njohura si shpërhapje masive koronare ose CME.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here