A duhet të shqetësohemi se po arrin fundi i botës? Përgjigjet NASA

0

Është folur shumë për fundin e botës, apo shkatërrimin e planetit Tokë nga një asteroid gjigant.

Një teori e tillë mori jetë pas konstatimit të një asteroid që u zbulua në vitin 2012, ku është thënë se do të kalojë më pranë Tokës se asnjëherë më parë.

Sipas parashikimeve, TC4 do të kalojë mes hënës dhe tokës dhe është vetëm 4200 milje larg planetit tonë.

Michael Kelley, shkencëtar i programit dhe shtabi i NASA-s për fushatën e vëzhgimit të TC4, tha se “shkencëtarët gjithmonë e kanë vlerësuar njohjen kur një asteroid do të bëjë një qasje të afërt dhe të kalojë në mënyrë të sigurt në Tokë, sepse ata mund të bëjnë përgatitjet për të mbledhur të dhëna për të karakterizuar dhe mësuar sa më shumë të jetë e mundur në lidhje me të”.

Ai shtoi më tej se “rruga e asteroidit është përshkruar si një ‘humbje e ngushtë’ nga shkencëtarët, pasi, në terma astronomikë, është një fije floku larg.

Pra, me pak fjalë, nuk ka vend për panik.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here